Dankzij jou zijn advocaten en juristen altijd op de hoogte

2014-02-21 11:17:51 ILLUSTRATIE - Een rechter in toga in de rechtbank. ANP XTRA ROOS KOOLE Foto ANP / Roos Koole

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Uitgever Legal
Bedrijf: Sdu Uitgevers
Wat opvalt aan de vacature: “Je bent zakelijk, ondernemend en besluitvaardig en blijft niet te lang in details hangen.”

Wat ga je dan doen?

Als notaris, advocaat of juridisch professional doe je geregeld een beroep op actuele wet- en regelgeving, uitspraken, commentaren of jurisprudentie. Daarvoor kan je onder meer terecht in een aantal kennisbanken of databases met informatie, verzameld en onderhouden door Sdu Uitgevers, uitgeverij van vakinformatie. Die informatie is het product dat Sdu levert.

“Wet- en regelgeving is niet statisch en verandert constant. Voor een advocaat is het van belang dat de informatie die ze uit die kennisbanken halen actueel en compleet is en daarom is het noodzakelijk dat wij die producten blijven aanpassen. De uitgever zorgt dat de wensen van de klant zoveel mogelijk verwerkt en toegepast worden”, zegt Ingrid Gödecke, P&O adviseur.

Wat jij gaat doen? Als uitgever legal houd je je bezig met de ontwikkeling van die kennisbanken en andere informatievoorzieningen als vaktijdschriften. Je onderhoudt contacten met klanten, gaat langs op advocatenkantoren en organiseert gebruikerspanels om achter de wensen van gebruikers te komen. Je vogelt uit wat een nieuwe productontwikkeling gaat kosten en of dat rendabel is voor Sdu. Jij bedenkt het, de ondersteunende afdelingen van Sdu, zoals de redactie, sales en IT-afdeling gaan er vervolgens mee aan de slag.

Waarom zoeken ze iemand?

Er is een extra plek gecreëerd, omdat de productontwikkeling sneller moet.

Wat ga je verdienen?


Tussen de 3500 en 4500 euro bruto per maand.

Wat voor collega moet je zijn?

Sdu is volgens Gödecke een platte, informele organisatie, waar het belangrijk is dat je kan inschatten of iets een commercieel succes kan worden. Jij bent de persoon die vraag en aanbod bij elkaar brengt, dus je moet besluitvaardig zijn en mee kunnen praten over wet- en regelgeving.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

De juridische markt staat nauwelijks stil. “Ik zeg altijd tegen sollicitanten: dit is een bedrijf dat de hele tijd verandert, als je daar niet tegen kunt is dat een reden om niet te komen. Tegelijkertijd is dat ook meteen de reden om juist wel te komen. Deze baan is nooit saai.”

    • Sophie Frankenmolen