Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Terrorisme

In Pakistan zijn christenen beter af in een sloppenwijk

Pakistan telt 180 miljoen inwoners, van wie 95 procent de staatsgodsdienst aanhangt en dus moslim is. Het aantal christenen is zeer klein. Zo ook in Rawalpindi, een stad die vlak onder de hoofdstad Islamabad ligt. Terwijl Pakistan dagelijks te maken heeft met aanvallen door islamitische extremisten, leeft de kleine christelijke gemeenschap haar geloof uit op eigen wijze, zoals bij de familie Rafiq na de geboorte van een nieuw lid van de geloofsgemeenschap. De meeste christenen hebben dagelijks te maken met discriminatie en kunnen alleen slecht betaald werk krijgen. Aan de rand van Islamabad hebben veel christenen zich gevestigd in een sloppenwijk na hun vlucht uit de hoofdstad door bedreiging en vervolging.
Analfabete christenen krijgen in deze geïmproviseerde 'kerk' aan de rand van Islamabad lees- en schrijfles van de voorganger en vrijwilligers. De christelijke kolonie net buiten de hoofdstad biedt een schuilplaats voor christenen die de stad zelf zijn ontvlucht na vervolging en bedreigingen.
AP / Muhammed Muheisen
In gebed voor aanvang van de les.
AP / Muhammed Muheisen
Pakistaanse christenen bij hun geïmproviseerde huis aan de rand van Islamabad.
AP / Muhammed Muheisen
Christelijke mannen spelen met kaarten in hun sloppenbuurt.
AP / Muhammed Muheisen
Basharat Bhatti, 43, warmt zich met zijn gezin aan het vuur bij hun onderkomen.
AP / Muhammed Muheisen
Afbeeldingen van voormalig president Asif Ali Zardari, en wijlen zijn vrouw, voormalig premier Benazir Bhutto.
AP / Muhammed Muheisen
De familie Rafiq heeft christelijke afbeeldingen aan hun buitenmuur gehangen.
AP / Muhammed Muheisen
Christian Shanaz Rafiq, 28, is net thuis uit het ziekenhuis met haar 5 dagen oude zoontje, dat na zijn doop de naam Ashber zal krijgen.
AP / Muhammed Muheisen
Familieleden verwelkomen het kindje.
AP / Muhammed Muheisen
Christian Shanaz Rafiq en haar echtgenoot Rashid Rafiq laten hun zoon Ashber dopen in de Salvation Army Church in Rawalpindi, Pakistan.
AP / Muhammed Muheisen