Man omgekomen bij schietpartij Amsterdam

In Amsterdam is gisteravond een 39-jarige man uit Purmerend doodgeschoten in een huis aan de Maurits Sabbehof, in de wijk Slotermeer. De schietpartij vond omstreeks half acht plaats.

Enkele uren na het schietincident meldde een 31-jarige man uit Purmerend zich bij de politie. Hij zei dat hij betrokken is geweest bij het schietincident. De mannen zijn ex-zwagers van elkaar.

De verdachte is door de politie ingesloten. In de woning van de man is een vuurwapen aangetroffen. Of dit het gebruikte wapen is wordt onderzocht.

Dinsdagnacht werd in Amsterdam Zuidoost een 24-jarige man doodgeschoten. De politie maakte gistermiddag bekend dat het om een afrekening in het criminele circuit gaat. Het slachtoffer was een bekende van de politie, maar hij werd niet in verband gebracht met zware criminaliteit, aldus de Amsterdamse politie.

Het is de vierde liquidatie in Amsterdam dit jaar. Ter vergelijking: op hetzelfde moment vorig jaar was in Amsterdam sprake van drie doden bij schietincidenten.

De liquidaties kosten het Amsterdamse politiekorps veel inzet. Het korps heeft zes teams van ongeveer 25 rechercheurs die meerdere onderzoeken doen. Wanneer er een nieuwe liquidatie is, betekent dit dat een ander onderzoek stil komt te liggen.

De Amsterdamse politie krijgt ondersteuning van rechercheteams uit andere delen van het land.