Dit is wat je vandaag moet weten

Foto Reuters

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

De NS, die vandaag met jaarcijfers komt, zet jaarlijks zo’n 4,6 miljard euro om. Dat gebeurt niet alleen met geel-blauwe treinen. Vier minder bekende kanten van het bedrijf.

Vandaag publiceert het CBS er nieuwe cijfers over, maar NRC Q weet al: het gaat matig met de kinderopvang in Nederland. Hoeveel zijn er nog in jouw regio?

Ajax en Manchester United staan op het veld na vier onderlinge wedstrijden gelijk. Maar het zijn niet alleen voetbalclubs, het zijn ook beursgenoteerde bedrijven. Vandaag en morgen hun halfjaarcijfers. Wie wint?

En vanaf nu mogen Harvard-professoren met geen enkele student meer naar bed.

Poldernieuws

De topinkomens stijgen lekker, zeker bij hightechbedrijf ASML, bericht de Telegraaf.

De banken hebben niet veel geleerd van de Libor-affaire in 2013, wat de banken in het FD fel tegenspreken.

De Groningse gaswinning leidt tot onrust in het kabinet. De Volkskrant voorspelt niet veel goeds.

While you were sleeping… in the US

Bank of America zou Amerikaans geld naar Europese dochterondernemingen hebben gesluisd om zo belastingen te ontduiken. De Wall Street Journal zet er vraagtekens bij.

Het gekrakeel over de Keystone-oliepijplijn gaat gewoon door, meldt Yahoo News.

Roken blijkt nog slechter te zijn dan we al wisten. Maar beleggen in big tobacco - ‘in de zonde’ - blijft zeer rendabel, aldus ValueWalk.

While you were sleeping… in Asia

Woedend worden omdat je in de grote stoelen vooraan het vliegtuig nootjes in een zakje krijgt? Vandaag doet een Zuid-Koreaanse rechter uitspraak of dat drie jaar cel waard is, schrijft The Wall Street Journal.

Amerika en China doen hun best beste vriendjes te spelen, maar ruziën tegelijkertijd over exportsubsidies, aldus de Financial Times.

Toyota investeert honderden miljoenen in schonere SUV’s voor opkomende landen, meldt Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q