In beeld

Een sprankje hoop voor Oekraïne

In Minsk, Wit-Rusland is vanochtend een akkoord bereikt over het conflict in Oekraïne. Dat liet president Poetin weten tijdens een persconferentie. De leiders van Duitsland, Frankrijk, Rusland en Oekraïne hebben ruim veertien uur onderhandeld. Volgens Poetin is er een wapenstilstand van kracht vanaf 15 februari. Zaterdag middernacht wordt in de Donbas het vuren gestaakt. Beide partijen trekken komende twee weken al hun zware wapens terug uit de frontlinie. Er moet zo een bufferzone van 50 tot 140 kilometer breedte worden geschapen. De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) moet erop toezien dat alle buitenlandse gewapende formaties en huurlingen het gebied verlaten. Beide partijen wisselen binnen negentien dagen ook hun krijgsgevangenen uit. De vier onderhandelaars - Merkel, Hollande, Poetin en Porosjenko - hebben afgesproken om op regelmatige basis met elkaar te overleggen om ervoor te zorgen dat de afspraken die in het akkoord staan ook worden nageleefd. Bekijk hier de verklaring van Poetin.
11 februari. De Russische president Vladimir Poetin arriveert voor de besprekingen.
AFP / Tatyana Zenkovich / Pool
De leiders van Duitsland, Frankrijk, Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland begroeten elkaar.
EPA / Andrei Stasevich / Belta
Op een rij voor de foto.
AFP / POOL / Tatyana Zenkovich
Mykola Lazarenko
De Oekraïense president Petro Porosjenko geeuwt in het Onafhankelijkheidspaleis waar hij samen met bondskanselier Angela Merkel, president François Hollande en president Vladimir Poetin onderhandelt over de crisis in Oekraïne.
PA / Kirill Kudryavtsev / POOL
De presidentiële wacht bij het verblijf van de president.
AFP / Kirill Kudryavtsev
De pers wacht af in het Onafhankelijkheidspaleis in Minsk, Wit-Rusland.
AP / Sergei Grits
In de hal...
AP / Sergei Grits
...en buiten de vergaderzaal.
AP / Sergei Grits
Links in de hoek Angela Merkel, Petro Porosjenko, president Alexander Lukashenko van Wit-Rusland (tweede van rechts), en Vladimir Poetin, op weg naar de vergaderruimte.
AP / Alexander Zemlianichenko
12 februari. Angela Merkel en François Hollande hebben een onderonsje na de vredesonderhandelingen.
REUTERS / Grigory Dukor
AFP / Tatyana Zenkovich / Pool
Porosjenko in een lift na afloop van de vredesonderhandelingen.
EPA / Tatyana Zenkovich / POOL
Poetin verklaart dat hij heeft ingestemd met het terugtrekken van zware wapens van de frontlinies en een staakt-het-vuren vanaf 15 februari.
AFP / POOL / Alexander Zemlianichenko