Werkloosheid daalt in welvarende landen

De werkloosheid in 34 rijke landen die samen de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) vormen, is in december gedaald naar het laagste niveau sinds januari 2009. Dat maakte de organisatie, waar overwegend welvarende landen bij horen, gisteren bekend.

7,1 %

De werkloosheid in de OESO-landen, zakte in de laatste maand van 2014 naar 7,1 procent van de beroepsbevolking. De daling kwam uit de eurozone, de Verenigde Staten en Japan. In december waren er 43 miljoen werklozen in de OESO.

8.600.000

Er zijn in de OESO-landen nog altijd 8,6 miljoen werklozen meer dan voordat de financiële crisis in 2008 begon. Tijdens de piek van de werkloosheid, april 2010, waren er nog 6,7 miljoen mensen extra werkloos.

14,6 %

De jeugdwerkloosheid daalde naar 14,6 procent, dat is 2,7 procent lager dan de piek in oktober 2009. In Griekenland, Spanje en Italië was de jeugdwerkloosheid het hoogst.