Martin Koolhoven strikt ex-vampier Robert Pattinson

De Nederlandse regisseur Martin Koolhoven, rond wie het stil werd na zijn filmhit Oorlogswinter (2008), hengelt een formidabele cast binnen voor zijn westernthriller Brimstone. Nadat hij vorige week al Mia Wasikowska (Alice in Wonderland) en Guy Pearce (Memento) tekende, blijken nu ook Carice van Houten en Robert Pattinson (Twilight) mee te doen. Het gewezen tieneridool leverde Koolhoven dit weekend direct zo’n duizend nieuwe volgelingen op Twitter op. Koolhoven leurde jaren zonder succes met zijn script over een vrouw die wordt gestalkt door een demonische priester, totdat hij via producer Nik Powell en casting director Des Hamilton voet aan de grond kreeg in Hollywood. Zijn film, met een budget van 10 miljoen euro, moet in mei 2016 in de bioscoop te zien zijn.