Gevraagd: student (m/v) met toekomstdroom

Hoe zien onze hogescholen en universiteiten eruit in 2030?

‘Hoe zorgen we ervoor dat ons hoger onderwijs nóg beter wordt, hoe zorgen we ervoor dat studenten nóg meer uit hun studie halen, waar kan het geld dat vrijkomt door invoering van het leenstelsel het beste in worden geïnvesteerd? Om deze vragen te beantwoorden doe ik graag een beroep op de creativiteit, de inspiratie en de dromen van de (toekomstige) studenten. Ik daag jullie uit om een essay te schrijven over het hoger onderwijs van de toekomst.’

Dat schreef minister Jet Bussemaker vorige week op deze plek. Op 2 maart sluit ze haar Hoger Onderwijs Tour af met een slotconferentie. De student met het beste essay is uitgenodigd om tijdens deze conferentie zijn of haar toekomstverhaal voor te dragen. nrc.next zal het winnende essay afdrukken. Je kunt je essay mailen naar: denken@nrc.nl o.v.v. Essaywedstrijd.

Het essay mag uit maximaal 1.200 woorden bestaan, de deadline is 23 februari 2015. De jury bestaat uit Yvonne Rouwhorst (ISO), Margot Poll (nrc.next), Barbara Oomen (University College Roosevelt) en Pieter Cornelissen (Hogeschool Utrecht). Ze zijn benieuwd naar jullie toekomstdroom over het Nederlandse hoger onderwijs.