Net als Lemmings, maar dan met schapen

De schapen die in de klassieke Worms-games werden gebruikt als wapens, zijn het zat. In Flockers, het nieuwste, maffe hersenspinsel van ontwikkelaar Team 17, zetten gebruikers de wollige dieren voor de verandering een keer niet in als wapens tegen oorlogszuchtige wormen. De hersenloze schaapjes moeten à la Lemmings uit een duister abattoir worden gered en daarom langs allerlei obstakels en moordmachines worden geloodst. In het begin is dat nog makkelijk, maar de levels worden steeds ingewikkelder. Het verschil tussen Flockers en de Worms-serie is groot. Het depressieve decor vol bebloede cirkelzagen, valkuilen met scherpe messen en verpletterende gewichten zorgen voor een scherp contrast met de kleurrijke en vrolijke omgeving van Worms. Flockers telt zo’n zestig levels, maar die voelen al snel aan als een herhalingsoefening. De lol van het redden of opofferen van de schapen is er snel vanaf. Het Lemmings-format is ook niet bijster origineel. Flockers is daarom niet meer dan een grappig tussendoortje.