Met deze koptelefoon sta je midden in het geluid

De tijd met koptelefoontjes die gebruikmaken van een 'linker'- en 'rechter'-speaker is allang voorbij. Verschillende fabrikanten experimenteren met 3D-geluid in speakers. Op Kickstarter loopt nu een campagne voor NEOH, een 'slimme' 3D-koptelefoon. Het idee is dat die koptelefoon precies hetzelfde doet als een homecinemaset met heel veel speakers: het geeft je het idee dat je midden in het geluid staat. Er zitten bewegingssensoren op de koptelefoon die meten naar welke richting je je hoofd beweegt: Beweeg je je hoofd naar rechts, dan hoor je ook het geluid van rechts harder. Ga je met je rug naar de televisie staan, dan hoor je het geluid van achteren komen. Daar heb je wel de bijbehorende app voor nodig, je kunt niet de koptelefoon overal inpluggen. Films moet je eerst via dropbox in de app laden. Maar ze werken eraan om dat ook steeds makkelijker te maken en bijvoorbeeld ook voor games beschikbaar te stellen. De koptelefoon is wel prijzig: inclusief verzendkosten vanaf 220 euro.