Schietincident Amsterdam Zuidoost is liquidatie

In Amsterdam-Zuidoost is vannacht een man doodgeschoten. De schietpartij vond plaats op de Leerdamhof. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld, meldt de politie.

In Amsterdam-Zuidoost is vannacht een man doodgeschoten. De schietpartij vond plaats op de Leerdamhof. De identiteit van de man is nog niet vastgesteld, meldt de politie.

Update 13.25 uur: Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een liquidatie, meldt de politie. Het slachtoffer is een 24-jarige man. Hij was bekend bij de politie, maar werd niet gelinkt aan zware criminaliteit.

Rond 01.50 uur hoorden getuigen meerdere schoten. Agenten troffen op straat het levenloze lichaam aan van een man. Getuigen zagen twee personen wegrijden op een bromfiets. Korte tijd later werd op het Maldenhof een uitgebrande bromfiets gevonden. Mogelijk is dit het voertuig waarop de schutters vluchtten, zegt de politie.

De politie is een grootschalig rechercheonderzoek gestart. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden.

Het is nog onbekend of de man een bekende was van de politie. Of de moord met één van de huidige onderwereldvetes van doen heeft, is niet duidelijk. Het is de vierde schietpartij sinds het nieuwe jaar. Ter vergelijking: vorig jaar stond de teller op dit moment op drie schietincidenten, laat een politiewoordvoerder weten.