De verdwenen Isabella na eeuwen gevonden

Een olieverfschilderij dat aan de Italiaanse kunstenaar Leonardo da Vinci wordt toegeschreven, is in Zwitserland in beslag genomen. Het kunstwerk, Portret van Isabella d’Este, zou eeuwen zoek zijn geweest. De autoriteiten in de Italiaanse stad Pesaro zeiden gisteravond dat het schilderij van 61 bij 45,5 centimeter illegaal uit Italië naar Zwitserland is gebracht. Het werd in een bankkluis in de stad Lugano aangetroffen. Zodra het weer in Italië is, zal verder worden onderzocht of Da Vinci inderdaad de maker is. Da Vinci (1452-1519) was zowel schilder en beeldhouwer als filosoof, natuurkundige en chemicus. Zijn beroemdste werk is de Mona Lisa, die in het Louvre in Parijs hangt. In dat museum hangt een tekening met de beeltenis van Isabella d'Este.

    • NRC