Droog, rustig

De verwachting voor de komende dagen laat een rustig weerbeeld zien voor Nederland. Een hogedrukgebied nabij onze omgeving zorgt ervoor dat er maar weinig wind staat. Ook blijft het veelal droog. De combinatie van weinig wind en veel vocht in de atmosfeer zorgt ervoor dat komende nacht in opklaringen mist ontstaat. Daar vooruit kan de temperatuur lokaal nog dalen tot het vriespunt. Morgen start de dag op sommige plaatsen met mist. De kans op hardnekkige grijzigheid is het grootst in het noordoosten. De zon brandt geleidelijk de grijzigheid weg. Op sommige plaatsen gaat dat vrij snel en wordt het 7 graden. De regio's die langer in de grijzigheid vertoeven, moeten het doen met een graad of 4. Vrijdag wordt een fraaie dag, met veel zon. In het weekend kan er een enkele bui vallen.