Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

‘Drie moslimstudenten vermoord in Verenigde Staten’

Op een studentencampus in North Carolina zijn drie studenten vermoord, meldt de plaatselijke politie. Volgens CNN gaat het om drie moslims.

De drie slachtoffers, Deah Shaddy Barakat (23), Yusor Mohammad (21) and Razan Mohammad Abu-Salha (19) zouden volgens plaatselijke media door het hoofd geschoten zijn. NRC-correspondent Guus Valk:

Twitter avatar apjvalk Guus Valk De moord op drie islamitische studenten in VS heeft kenmerken van een ouderwetse hate crime. http://t.co/5N58EKepGz http://t.co/MOUuXGFtgy

Een 46-jarige wordt van de moord verdacht. Wat zijn motieven zijn is nog niet duidelijk volgens de politie. Op een Facebook-pagina die van de man zou zijn presenteert hij zich als een atheïst, die fel gekant is tegen religies in het algemeen. Eind januari plaatste hij een foto van een wapen.

Op Twitter wordt druk gespeculeerd over de motieven. Een vrouw die claimt familie van de drie te zijn:

Twitter avatar danabarakat3 danabarakat Truly disgusted by the hate in this world. Tonight my cousin and his wife were shot and killed, for being Muslim in their own home.
Twitter avatar danabarakat3 danabarakat Rest in peace to these beautiful souls. You were a great caring and passionate cousin http://t.co/Tm9rkgPEWk