Dit melden andere media vandaag

OUDEKERK AAN DE AMSTEL - Een koe van boerderij Polderzicht mag voor het eerst na de winter weer de wei in. ANP REMKO DE WAAL

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag?

Glashelder, maar niet kristalhelder

Dat kristalglas van Albert Heijn was toch niet echt kristal. De supermarkt is door de Reclame Code Commissie op het matje geroepen voor het onterecht zo aanprijzen van hun kristalglazen glazen tijdens een recente winkelactie, schrijft de Volkskrant.

AH kan niet gestraft worden door de Commissie. De toezichthouder houdt het bij de boodschap dat de winkelketen ‘niet meer op een dergelijke wijze reclame’ mag maken. Volgens AH is de acties desalniettemin een een groot succes:

‘Onze klanten kunnen erop vertrouwen gespaard te hebben voor glazen van grote kwaliteit en de uitspraak nemen wij mee in eventuele volgende spaaracties. Aan de inmiddels afgelopen actie zal niets veranderen.’

Vraag naar technische beroepen leeft op

Volgens de Telegraaf breken er weer goede tijden aan voor metselaars, timmermannen en dakdekkers in Nederland. Het UWV signaleert dat de vraag naar deze werknemers toeneemt. Mensen met een technisch beroep die de afgelopen jaren werkloos thuis zaten kunnen nu opeens weer aan de slag.

Maar, schrijft de krant, binnen enkele jaren zal er een tekort aan dit personeel ontstaan. Het wordt een trend die ook onder andere ict-deskundigen, opticiens en docenten voor het middelbaar onderwijs zal treffen. Daar zal het UWV de komende jaren dan ook mee te maken krijgen. Het wordt dan zaak om het overschot aan mensen in de financiële en administratieve sector - vanwege de verregaande automatisering - weg te werken door ze bijvoorbeeld om te scholen tot lasser, audicien of timmerman.

Topman SCA stapt op

De topman van Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA) Jan Johansson stapt op, meldt RTL Nieuws. Nadat uitkwam dat het vliegtuig van het bedrijf achter Libresse-maandverband en Edet-toiletpapier werd gebruikt om de families van bestuursleden de wereld rond te vliegen voor snoepreisjes, was een schandaal geboren.

Door de verschillende onderzoeken naar zijn functioneren die hem van zijn werk hielden, besloot Johansson op te stappen. Er staat al een opvolger klaar in de coulissen. Magnus Groth, hoofd van de consumentengoederen in Europa, neemt per 1 maart het stokje over van Johansson.

    • Hans Klis