Dit is wat je vandaag moet weten

HITZUM - Friese paarden in een weiland tijdens de zonsopkomst in Hitzum, Friesland. Het belooft een van de warmste dagen van het jaar te worden. ANP CATRINUS VAN DER VEEN

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Aan de Hogeschool Utrecht gestudeerd? Grote kans dat je bij de Rabobank werkt. NRC Q analyseert LinkedIn-data en zet op een rij waar alle Nederlandse alumni terechtkomen.

Chemiebedrijf DSM komt met jaarcijfers. De verwachtingen zijn zuinig, want DSM maakt te veel verschillende dingen: van vitamine E tot kaasverpakkingen.

Ook Heineken presenteert jaarcijfers en daarin staan miljarden voor marketing. De brouwer wint veel prijzen, maar is de reclamestrategie nog echt zo goed? Vijf vragen.

Geld over en een dierenliefhebber? Misschien is dit wat voor je.

Poldernieuws

Albert Heijn is door de Reclame Code Commissie op het matje geroepen vanwege hun meest recente winkelactie, schrijft de Volkskrant.

Volgens de Telegraaf breken er weer goede tijden aan voor metselaars, timmermannen en dakdekkers in Nederland.

De topman van Svenska Cellulosa Aktiebolaget Jan Johansson stapt op, meldt RTL Nieuws.

While you were sleeping… in the US

Apple breekt weer een record, schrijft USA Today. De marktwaarde van het bedrijf steeg vannacht boven de 700 miljard uit.

Hedgefund-manager Kyle Bass heeft officieel de oorlog verklaard aan de farmaceutische industrie, schrijft Business Insider.

Western Union maakte een goed laatste kwartaal mee, meldt The Wall Street Journal.

While you were sleeping… in Asia

En weer is Europa een beetje meer van China. Dat blijkt uit onderzoek waar de Financial Times uit put.

Australische huizen zijn zo duur dat mensen bij hun ouders in de achtertuin moeten wonen, schrijft The Wall Street Journal.

Samsung pompt duizenden miljarden Zuid-Koreaanse won in nieuwe beeldschermtechnologie, aldus persbureau Reuters.

NRC Q’s citaat van de dag

“If you are spending any money on TV for a young brand like Desperados, you are wasting your time.” - Marketingman Ron Amram van Heineken USA zet vol in op digitale marketing

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q