Directeur Graeme Rutjes per direct weg bij NAC

Graeme Rutjes legt per direct zijn functie als technisch directeur van NAC Breda neer. Dat heeft de eredivisionist uit Breda gisteravond bekendgemaakt. De bestuurder voelt naar eigen zeggen niet langer het benodigde draagvlak binnen de club om naar behoren te functioneren.

Rutjes werd in januari 2014 aangesteld als technisch directeur. Hij volgde Jeffrey van As op, die opstapte toen hij van de financiers van NAC te horen had gekregen dat zijn aflopende contract niet zou worden verlengd. Voor zijn periode bij NAC was Rutjes onder meer commissaris bij Feyenoord.

Rutjes (54) werd bij NAC geconfronteerd met een slechte financiële situatie. Zo moest NAC in de afgelopen transferperiode eerst toestemming van de KNVB vragen voor de club spelers aan mocht trekken.

De in Australië geboren Rutjes werd een jaar geleden bij zijn aanstelling belast met de verantwoordelijkheid van het technische beleid van de club die vorig jaar als vijftiende eindigde. In oktober werd trainer Gudelj ontslagen. Sinds de winterstop is Robert Maaskant hoofdtrainer, maar dat heeft nog niet tot successen geleid. NAC staat nu zeventiende.

Gisteren werd bekend dat de club mogelijk reglementair de fout is ingegaan met nieuwkomer Milos Zukanovic. De aanklager betaald voetbal stelt een onderzoek in naar het al dan niet ongerechtigd meespelen van de Kroatische voetballer in vier duels van de Brabantse club. Als Kroaat moet hij over een werkvergunning beschikken en die zou ontbreken. (ANP)