Derde opvarende van gezonken Urker kotter gevonden

Vissersschepen in de Urker haven. In het Kanaal verdween eind vorige maand een kotter met twee Urker bemanningsleden aan boord.
Vissersschepen in de Urker haven. In het Kanaal verdween eind vorige maand een kotter met twee Urker bemanningsleden aan boord. Foto ANP / Olaf Kraak

Na bijna twee weken zoeken hebben duikers van de marine opnieuw een lichaam gevonden van een opvarende van de Urker kotter die eind januari in het Kanaal zonk. Het is nog niet duidelijk of het om de nog vermiste Nederlander of zijn Portugese collega gaat, zo melden de marine en de gemeente Urk.

Met de vondst van de man zijn nu drie van de vier opvarenden uit het water gehaald. Een paar dagen nadat het schip zonk werden al een 45-jarige man uit Urk en een 64-jarige Belg gevonden. De marine hoopt zo snel mogelijk ook de vierde dode in het wrak van de gezonken kotter te vinden, zo meldt persbureau ANP.

Die zoektocht wordt echter bemoeilijkt door de plek waar het wrak ligt, tussen het Engelse Hastings en het Franse Boulogne. Het water is daar ongeveer dertig meter diep. De Urker visserskotter verdween eind januari in het Kanaal en werd begin deze maand door duikers gevonden.