Spider-Man treedt toe tot de Avengers

Een grote verrassing was het niet na het uitgelekte e-mailverkeer van Sony, maar superheld Spider-Man treed tijdelijk toe tot het superheldenteam The Avengers van Disney. Spider-Man maakt vermoedelijk zijn debuut in Captain America: Civil War, waarna hij in de zomer van 2017, niet langer vertolkt door acteur Andrew Garfield, weer een eigen film krijgt. Sony kocht in 1999 de filmrechten op Spider-Man van Marvel, wat leidde tot een zeer lucratieve filmtrilogie. Dat gaf voor Disney de doorslag om in 2009 striphuis Marvel met alle resterende superhelden te kopen. Terwijl Disney hitfilms boekte met The Avengers – The Hulk, Iron Man, Thor, Captain America – stelden nieuwe Spider-Manfilms van Sony teleur. Een gastoptreden moet de verbleekte superheld revitaliseren.