Leer de geheimtaal van economen

Heb je eindelijk een mening over bankiers, lullen ze je weer omver met Quantative Easing, Tier 1, Glass Steagall en credit default swaps. In een geweldig geschreven boek legt John Lanchester al die termen uit waarbij de wereld van het geld zich langzaam openbaart. Je kunt het als naslag gebruiken, maar als je het van begin tot eind leest, is het bijzonder leerzaam omdat alles pagina na pagina steeds duidelijker wordt. Het deel met termen wordt ingesloten door een uitgebreid voor- en nawoord waarin Lanchester uitlegt wat de bancaire en economische problemen nu en in de toekomst zijn, zonder daarbij de voordelen van kapitalisme te negeren. Een dergelijk boek is al snel niet meer actueel en als Nederlander moet je veel vertalen, maar dat zijn kleine punten in een heel handig, grappig en prettig boek.