Job of the day

Ben jij een IT-talent met verstand van financiële bedrijven?

Foto iStock

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Business IT Talent
Bedrijf: Talent&Pro
Wat opvalt aan de vacature: je mag bij verschillende bedrijven binnenkijken

Wat doe je dan eigenlijk?

Jij wordt het nieuwe Business IT Talent van Talent&Pro. Je werkt aan operationele financiële processen en de IT bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Talent&Pro detacheert je voor bepaalde tijd op opdrachten en projecten bij verschillende financiële dienstverleners. Jij helpt ze zo om technologische ontwikkelingen naar de praktijk te vertalen. En wat dat dan precies betekent?

In de eerste periode, zes tot acht maanden, raak je vooral bekend met de werkwijze van financiële dienstverleners. Zo ondersteun je de polisadministratie van een pensioenfonds of adviseer je klanten over producten van banken. Ondertussen volg je samen met andere Business IT-collega’s vakinhoudelijke opleidingen en vaardigheidstrainingen via Talent&Pro. Bijvoorbeeld over hoe je een gesprek voert met een opdrachtgever en hoe je bepaalde software ontwikkelt. Hier ben je ongeveer twee tot drie avonden per maand mee bezig plus wat tijd zelfstudie.

Daarna ga je aan de slag met de grotere klussen: je groeit door van talent naar ‘Pro’. Zo test je nieuwe softwareproducten, analyseer je databases om te zien waar de frauderisico’s liggen en bekijk je welke impact nieuwe wet- en regelgeving precies heeft op financiële dienstverleners.

Waarom zoeken ze iemand?

De functie is nieuw ontstaan. “Er is steeds meer behoefte aan mensen die echt weten wat financiële dienstverleners doen en dat kunnen vertalen naar IT-oplossingen”, zegt Hans Canisius, Consultant Business Development bij Talent&Pro.

Wat voor collega moet je zijn?

Je moet wel iets hebben met financiën, wat ervaring hebben in die wereld en daar meer over willen leren. Welke studie je precies gedaan hebt, maakt niet zoveel uit. Maar het is belangrijk dat je ‘hart sneller gaat kloppen van het idee dat je de IT bij financiële bedrijven een beetje beter gaat maken’.

Wat verdient dat?

Een precies bedrag kan Canisius niet noemen. Maar hoe snel je salaris groeit, heb je zelf in handen. Voor iedere opleiding die je haalt, krijg je namelijk studiepunten en daar gaat je salaris van omhoog. Dat kan snel gaan: je kunt tot acht opleidingen in twee jaar halen. En je krijgt een auto van de zaak.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Je krijgt de kans bij verschillende bedrijven binnen te kijken. Een grote Nederlandse bank, een verzekeraar. Overal kun je ervaringen opdoen. Maar dus wel steeds tijdelijk. Canisius: “Het kan zomaar zijn dat je een half jaar in Rotterdam werkt en daarna weer zeven maanden in Amsterdam. Dat je voor een project soms een lange reistijd hebt, daar moet je dan wel tegen kunnen.”

Met je vaste groep collega’s van Business IT houd je gedurende alle opdrachten trouwens wel contact, ook al doe je niet hetzelfde project. Canisius: “Uitjes, borrels en natuurlijk de jaarlijkse skitrip zijn onderdeel van werken bij Talent&Pro.”