Altijd al je eigen dierentuin willen hebben? Deze staat te koop

In totaal beslaat het park twee hectare grond. Halverwege 2013 besloten gemeente en eigenaar dat herontwikkeling nodig was. Het park wilde uitbreiden naar vier hectare. Foto Boaz Timmermans

Update 18 februari: De curator laat weten dat een overeenkomst is bereikt over de overname van de dierenparken van Zodiac Zoos. Het in Rosmalen gevestigde Libéma, een exploitant van beurs- en evenementenlocaties, wordt de nieuwe eigenaar van Zoo Parc Overloon, Aqua Zoo Friesland en Dierenpark Wissel. Toch is het nieuws voor de werknemers en dieren van het Epense park niet leuk: Wissel wordt als enige van de drie dierentuinen gesloten. Voor de beesten wordt een nieuw thuis gezocht, over de toekomst van de werknemers zijn nog geen details bekend.

Geen enthousiast in de rondte dartelende zwartvoetpinguïns meer. Geen nieuwsgierig over elkaar heen tuimelende stokstaartjes. Geen bezoekers meer voor de goodfellowboomkangaroes, witpluimoeisitities, Griekse landschildpadden, keizerganzen of coscorobazwanen. Allemaal verleden tijd. Dat scenario hangt Dierenpark Wissel in Epe boven het hoofd als het park geen nieuwe eigenaar vindt.

Het Nederlandse Zodiac Zoos, dat naast Wissel ook eigenaar is van onder meer Zoo Parc in Overloon en Aqua Zoo in Leeuwarden, is sinds eind vorige maand failliet. Werknemers van de parken verkeren in onzekerheid over hun toekomst, net als de aanwezige dieren.

Lees ook: Wonen in jouw stad ook meer varkens dan mensen?

    • Harrison van der Vliet
    • Boaz Timmermans