Zacht winterweer

Het is momenteel overwegend grijs, rustig en zacht winterweer. Tijdens de nachtelijke uren blijft de temperatuur onder een bewolkte hemel ruim boven het vriespunt en overdag is het een graad of 8. Daarna wordt weer even wat kouder. Een hogedrukgebied trekt over Nederland naar onze oosterburen. Hierdoor draait de wind van noord- naar zuidoostelijke richtingen. Dit levert komende nacht mogelijk al steeds meer opklaringen op, maar in de vochtige atmosfeer vormt zich vervolgens ook nevel en mist. Het koelt af tot iets boven het vriespunt. Morgen begint de dag grijs, maar vanuit het zuiden breekt in de loop van de dag de zon steeds vaker door. Het wordt rond 5 graden in het bewolktere noorden van het land en een graad of 7 in het vrij zonnige zuiden. Donderdag is er weinig verandering.