Vos in gesprek over uurrecord

De Belgische krant Het Nieuwsblad wil wielrenster Marianne Vos verleiden het werelduurrecord bij de vrouwen aan te vallen. „We zijn momenteel nog aan het onderhandelen”, maakte chef sport Guy Fransen gisteren bekend. De 27-jarige Vos is naast meervoudig wereldkampioen in het veld en op de weg ook regerend olympisch wegkampioen in het vrouwenwielrennen. Ze kan ook in het baanwielrennen uit de voeten, want in 2008 op de Spelen in Peking won ze goud in de puntenkoers. Het werelduurrecord bij de vrouwen staat sinds 1 oktober 2003 op naam van Leontien van Moorsel. Op de wielerbaan in Mexico City werkte ze destijds 46,065 kilometer af. Jeannie Longo uit Frankrijk legde op 26 oktober 1996, eveneens in Mexico City, 48,195 kilometer in een uur af. Maar dat gebeurde met een fiets met aerodynamische verbeteringen. Bij de mannen valt Thomas Dekker op 25 februari in het Mexicaanse Aguascalientes het werelduurrecord aan. (ANP)