Site van rijksoverheid ligt sinds vanochtend plat, oorzaak onbekend

Foto: ANP/LEX VAN LIESHOUT

De website rijksoverheid.nl ligt er sinds vanochtend uit. Door de storing kunnen ministeries geen Kamerstukken opsturen of inzien. Ook een aantal andere sites is offline.

De storing op rijksoverheid.nl werd rond half elf vanochtend gemeld, en sindsdien wordt er volgens het ministerie van Algemene Zaken met ‘man en macht’ gewerkt om het probleem op te lossen. De rijksoverheid op Twitter:

Twitter avatar Rijksoverheid Rijksoverheid Er zijn problemen met http://t.co/WgH6vcfeXv en andere sites op het platform. Wij werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Wat de oorzaak is, is niet bekend. Tweakers meldt dat er een storing is bij Prolocation, het bedrijf dat de hosting van de overheidssite verzorgt. De technologiesite schreef eerder dat de oorzaak lag in een gebroken glasvezelkabel, maar dat lijkt niet het geval te zijn. Ook Geenstijl en Telfort, die beide klant zijn van Prolocation, liggen eruit. Geenstijl heeft sindsdien een alternatieve site in de lucht.