Naam politieke partij doet GGZ Friesland te veel denken aan de eigen patiënten

De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in Friesland dreigt met juridische stappen tegen oud-PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. Hun nieuwe politieke beweging ‘Denk’ draagt dezelfde naam als die van een behandelprogramma voor mensen met psychische klachten. Ook het logo (boven) dat Kuzu en Öztürk hebben gekozen, vertoont volgens de Friezen opvallende gelijkenissen met het logo (onder) van ‘hun’ Denk, zowel in kleurgebruik als typografie. „De associatie die ontstaat met de politieke partij, is schadelijk voor ons imago”, aldus GGZ Friesland, dat eist dat de Kamerleden van Turkse komaf hun naam en logo wijzigen vanwege inbreuk op hun merk- en handelsnaamrechten. In het Turks verwijst Denk naar gelijkwaardigheid. (NRC)