Knapperige wintertabouleh met wortelgewassen

Tabouleh kennen we allemaal, die heerlijke salade van knapperige bulgur met het beste van de zomer: rijpe tomaten en veel groene kruiden. Bulgur wordt meestal van gemaakt van durum (harde tarwe). De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. Bulgur heeft wat meer textuur dan couscous en een licht notige smaak.

In Honey & Co staat een tabouleh voor elk seizoen. Deze versie is heerlijk in de wintermaanden, als de winkels vol liggen met knol- en wortelgewassen en je snakt naar iets lichts, fris en kleurigs. Za’atar is een mix van wilde oregano, gedroogde sumakbesjes en sesamzaad.

Rasp voor de dressing de citroen en pers er het sap uit. Meng rasp en sap door de olijfolie en 2 theelepels za’atar. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de knolselderij en wortel julienne (in lucifertjes). Dit gaat het snelst met een geribbelde dunschiller, maar kan ook met de hand. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.

Meng de knolselderij, wortel, radijs en peterselie in een kom. Je kunt dit een paar uur van tevoren doen en de groente tot het serveren in de koelkast zetten.

Voeg net voor het opdienen de gekookte bulgur en dressing toe en schep alles door. Serveer de salade in een mooie schaal en strooi de rest van de za’atar erover.