Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Knapperige wintertabouleh

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Tabouleh (of taboulé) kennen we allemaal, die heerlijke salade van knapperige bulgur met het beste van de zomer: rijpe tomaten en veel groene kruiden. Bulgur wordt meestal gemaakt van durum (harde tarwe). De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. Bulgur heeft wat meer textuur dan couscous en een licht notige smaak. In Honey & Co staat een tabouleh voor elk seizoen. Deze versie is heerlijk in de wintermaanden, als de winkels vol liggen met knol- en wortelgewassen en je snakt naar iets lichts, fris en kleurigs. Za’atar is een mix van wilde oregano, gedroogde sumakbesjes en sesamzaad.