Faithless gaat weer optreden, maar de vraag is hoe vaak

Bijna vier jaar na hun laatste optreden komt het populaire dancegezelschap Faithless weer bij elkaar. De groep – een van de populairste dance-acts ooit – geeft deze zomer een concert in Londen, zo maakte Faithless vanavond op zijn website bekend. Het is niet duidelijk of de reünie eenmalig is, of de voorbode van een tournee.

epa01139891 Maxwell Fraser of the British group Faithless performs on the stage during the Yue Music Festival at the Zhongshan Park in Shanghai, China, 05 October 2007. Shanghai is the final concert of the Faithless world tour. EPA/WENHAO YU
epa01139891 Maxwell Fraser of the British group Faithless performs on the stage during the Yue Music Festival at the Zhongshan Park in Shanghai, China, 05 October 2007. Shanghai is the final concert of the Faithless world tour. EPA/WENHAO YU

Bijna vier jaar na hun laatste optreden komt het populaire dancegezelschap Faithless weer bij elkaar. De groep – een van de populairste dance-acts ooit - geeft deze zomer een concert in Londen, zo maakte Faithless vanavond op zijn website bekend. Het is niet duidelijk of de reünie eenmalig is, of de voorbode van een tournee.

Dat het dancegezelschap – dat bestaat uit zanger Maxi Jazz, toetsenist Sister Bliss en producer Rollo – vanavond met groot nieuws komt, is overigens bepaald geen verrassing. De afgelopen dagen prijkte er namelijk al een grote aftelklok op Facebook en Twitter, voorzien van de hashtag #KeepTheFaith.

Meerdere nummer 1-hits in Europa

Faithless is onder meer bekend van hits zoals “We Come 1” en “God is a DJ”, twee nummers die het in Nederland tot de derde plek in de Top 40 schopten, maar in verschillende landen ook de eerste plek bezette. Ook met “Insomnia” en “Salva Mea” scoorden Faithless in meerdere landen een nummer 1-hit.

Het is dit jaar 20 jaar geleden dat Faithless werd opgericht. Zestien jaar en 15 miljoen verkochte platen later kondigde het trio zijn afscheid aan. “Net als bij het schrijven van een nummer, weet je altijd precies wanneer het klaar is”, zo schreef Faithless toen op zijn website.

Faithless - God is a DJ

Faithless - We Come 1

Faithless - Insomnia