Enkeltje knalland

De Nederlandse Hardwell is al twee jaar de meest populaire dj onder de lezers van het Britse blad DJ Mag. En nu heeft Robbert van de Corput dan eindelijk een album gemaakt. De twintiger weet vooral de gevoelige snaar te raken in het tienergemoed, bleek vorige maand in de Ziggo Dome. De kick-off van zijn albumtour was speciaal verplaatst naar een vroeger tijdstip zodat twaalfjarige bewonderaars ook mee konden, schreef Pablo Cabenda in de Volkskrant. Dat begrijp je als je naar United We Are luistert. Het is frisdrankmuziek: mierzoet – je vliegt van piek naar piek. Driekwart van de nummers heeft een popstarletrefreintje, een drumroffel en een hardstyle-beat. Ideaal om je tienerwoede op weg te stampen als je last van groeistuipjes hebt. Net als collega-EDM-dj’s Afrojack en Tiesto kiest Hardwell voor ‘cross-over’ met popartiesten, zoals met r&b-zanger Jason Derulo. Soms pakt dat dramatisch uit, in de vorm van hakken en zagen (‘Don’t stop the madness’, met Fatman Scoop). Maar soms gaat het ook goed, zoals de samenwerking met zanger Mr. Probz en de sfeervolle housetrack ‘Where is here now’. Het is Knuffelrock 2015, waarin de beukende beats zijn vervangen door een catchy basloopje. EDM is een enkeltje knalland. En binnen die context is dit album redelijk gelukt.

    • Rolinde Hoorntje