De simpelste, domste app ooit. Maar toch ook best handig

De beste uitvindingen zijn niet zelden ook de simpelste. Neem de paperclip, de wasknijper of de post-it – allemaal zijn ze verbluffend in hun eenvoud. Een ontwikkelaar van mobiele applicaties probeerde of die redenering andersom ook geldt: hij maakte een van de simpelste apps denkbaar.

Zelf beschrijft de Amerikaanse Logan Riley zijn app Lookfor als de meest infantiele applicatie ter wereld. Meer dan je telefoonscherm laten knipperen kun je namelijk niet met zijn app. Die optie is dan wel weer beschikbaar in zes stralende kleuren, en dat voor een prijs van 0,79 euro.

Maar zo dom als Riley beweert is zijn applicatie nu ook weer niet. Want als je bij een concert of in een donkere kroeg staat en je zoekt je vrienden, dan is zo’n felroze knipperlicht best handig. En datzelfde geldt ook voor bij het aanhouden van een taxi. Of in vrijwel elke andere situatie waarin je de aandacht wilt trekken.