Tiësto wint Grammy voor remix All Of Me van John Legend

DJ Tiësto met zijn Grammy. Foto AP/ Chris Pizzello

De Nederlandse dj Tiësto heeft vanavond een Grammy gewonnen voor zijn remix van All Of Me van John Legend. Tijs Verwest, de echte naam van de wereldberoemde platendraaier, won de prestigieuze muziekprijs in de categorie Best Remixed Recording.

Tiësto troefde de andere vijf genomineerden af, onder wie de Duitse dj Robin Schulz. Laatstgenoemde maakte een remix van de wereldhit Waves van de Nederlandse zanger Mr. Probz. Opmerkelijk detail: Verwest noemde dit nummer eerder deze week zijn favoriet.

Tiësto maakte de remix van de hit van de Amerikaanse zanger “spontaan” voor zijn verjaardag en gaf hem weg als gratis download, schrijft persbureau AP. Legend vond de remix zo goed dat de dj het nummer officieel uitbracht. Legend was zelf ook genomineerd voor het nummer, in de categorie ‘Best Pop Solo’, maar de prijs ging naar Pharrell.

Twitter avatar tiesto Tiësto I am so happy and proud to win a #Grammy! Thank y’all for the support all these years! #TiestoAtTheGrammysWithAGrammy http://t.co/g5no6sHyVD

De Brabantse dj nam de prijs persoonlijk in ontvangst in Los Angeles. Hij was daar al om te werken aan zijn nieuwe album Club Life.

    • Casper van der Veen
    • Frank Huiskamp