Vuurwapengeweld in Marseille vlak voor bezoek premier

De oproerpolitie heeft een deel van de stad Marseille afgezet. Reuters / Jean-Paul Pelissier

In de Franse stad Marseille is met automatische wapens op de politie geschoten. Er zijn, naar het zich laat aanzien, geen mensen gewond geraakt. Juist vandaag zou premier Manuel Valls de stad bezoeken om te praten over veiligheid.

Inwoners van de stad hadden de politie gewaarschuwd omdat er “door vijf tot tien mensen” met kalasjnikovs in de lucht werd geschoten. Volgens politiechef Pierre-Marie Bourniquel, die bij het incident aanwezig was, werd gericht geschoten op drie politieauto’s, zegt hij tegen persbureau AFP. Een deel van de wijk is afgezet door de politie.

In de wijk Castellane in het noorden van Marseille komt veel drugsgeweld voor. Vanmiddag staat een bezoek aan Marseille gepland van de Franse premier Manuel Valls en de ministers van Binnenlandse Zaken en Onderwijs, Bernard Cazeneuve en Najat Vallaud-Belkacem, om over de bestrijding van drugscriminaliteit te praten.

    • Mirjam Remie