Meer dan 100 Italiaanse voetballers beschuldigd van matchfixing

De Italiaanse coach Antonio Conte. AP / Antonio Calanni

Meer dan honderd Italiaanse voetballers, oud-voetballers en managers van clubs worden beschuldigd van matchfixing. Dat is de uitkomst van een groot onderzoek. Onder de beschuldigden is coach Antonio Conte.

Dat meldt Corriere Dela Serra. Conte zou zich schuldig hebben gemaakt aan matchfixing toen hij coach was van Siena.

Gesaboteerde wedstrijden

De spelers Stefano Mauri van SS Lazio, Cristiano Doni van Atalanta en de voormalige spits Beppe Signori worden verdacht van samenzwering. Ook een aantal boekhouders wordt daarvan bedacht. Daarnaast worden Stefano Bettarini (oud-voetballer en tv-presentator), Alessandro Zamperini en Stefano Colantuono verdacht van samenzwering tijdens de wedstrijd Crotone-Atalanta in april 2011. Die eindigde in 2-2. De aanklachten tegen Leonardo Bonucci en Domenico Criscito vervallen.

Het onderzoek is uitgevoerd door de officier van justitie van Cremona. In meerdere wedstrijden zijn ongeregeldheden aangetroffen. Op basis van het onderzoek zal een aanklacht worden ingediend. Het proces begint vermoedelijk in de herfst.

    • Mirjam Remie