Jij maakt de websites en apps van de ANWB interactief

Foto ANP

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Medior Frontend Webdeveloper
Bedrijf: De ANWB, met ongeveer 70 mensen bij ANWB online
Wat opvalt aan de vacature: “Het plezier, de professionaliteit, de betrokkenheid en het ondernemerschap van onze teams vallen op, we verwachten van jou dat je er actief aan bijdraagt!”

Wat ga je doen?

Je komt terecht bij ANWB online, dat zich bezighoudt met alle online uitingen van het bedrijf: of het nou de app van de wegenwacht is of de site waar je een reisverzekering op afsluit. Alle techniek daarvoor wordt binnenshuis ontwikkeld. De online afdeling is opgedeeld in zogeheten scrumteams, waarin 8 tot 10 mensen met uiteenlopende ICT achtergronden bezig zijn met verschillende ANWB thema’s. Ook designers en marketeers sluiten zich bij de teams aan.

Die scrumteams (denk: team reisinformatie, team auto’s en garage, team reizen) leveren elke twee weken iets nieuws op. Jij zit als frontend developer tussen design en techniek in: je maakt het design van website en apps gebruiksvriendelijk. Hendrik Jan de Boer, manager van ANWB online:

“Je zorgt dat de voorkant van de site goed samenwerkt met de achterkant. Kom je bijvoorbeeld in het reisinformatieteam, dan zorg jij ervoor dat de file- en verkeersinformatie op een heldere manier op onze wegenkaarten geplot wordt. En dat gebruikers worden aangemoedigd om er actief gebruik van te maken”

Waarom zoeken ze iemand?

De vier miljoen leden nemen de ANWB volgens De Boer graag mee in hun broekzak. Steeds meer dienstverlening gaat digitaal en dat betekent dat het online team groeit.

“Op gebieden waar we van oudsher groot waren, zoals hotels en vakanties, worden we steeds meer uitgedaagd door nieuwe spelers als Uber en Airbnb. We moeten dus een slag maken. En dat gaat niet alleen om groei, maar vooral ook om vernieuwing. We zoeken mensen die met een jonge blik naar de wereld kijken.”

Wat ga je verdienen?

Tussen de 2300 en 4200 euro bruto.

Wat voor collega moet je zijn?

Langlopende projecten zijn vervangen door korte termijnplannen, waarin je in je scrumteam intensief samenwerkt met je collega’s. Volgens De Boer moet je het daarom ook leuk vinden teamspirit te creëren. Tijdens dagelijkse ‘standups’ en een evaluatiemoment na twee weken, krijg je directe feedback op hoe je het doet.

“Dat is erg leuk, je voelt de energie broeien. Er is veel ruimte voor eigen ideeën. Elke creatieveling vindt het fijn als hij kan meedenken. Die dagelijkse standups geven echt energie en bij succes is er applaus.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

De ANWB is een groot bedrijf, waarin de interne opdrachtgevers nog wel eens wat ambtelijk kunnen zijn. De online afdeling kan dan wel snel willen handelen, soms is het gewoon wachten op besluiten van bovenaf.

“Creatieve, dynamische mensen die bij kleine bureaus gewerkt hebben, kennen dat niet en moeten dat wel snappen. Soms moet je geduld hebben, maar dan kan je wel gave dingen doen.”

    • Sophie Frankenmolen