‘Holleeder maakte plannen om Harry Mens te ontvoeren’

Willem Holleeder zou plannen hebben gemaakt om Harry Mens te ontvoeren. Dat blijkt uit het strafdossier van Holleeder, schrijft misdaadsite Crimesite.nl. Holleeder wordt verdacht van betrokkenheid bij twee onderwereldmoorden.

Willem Holleeder. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Willem Holleeder zou plannen hebben gemaakt om makelaar en tv-presentator Harry Mens te ontvoeren. Dat schrijft misdaadsite Crimesite.nl op basis van informatie uit het strafdossier van Holleeder.

Op 11 december ontving meldlijn Meld Misdaad Anoniem een tip waaruit bleek dat Holleeder plannen maakte om Mens iets aan te doen, waarop Mens beveiliging kreeg. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de tip opgenomen in het strafdossier tegen Holleeder. Officieren van justitie besloten “gezien de concrete informatie” dat de tip onderzocht moest worden. Ook worden de “gangen van Harry Mens nagegaan”, meldt de politie.

waarschuwing

De advocaat van Harry Mens, Gerard Spong, zegt niets te weten van de tip. In december kreeg Mens inderdaad een waarschuwing, maar daarbij is de naam van Holleeder niet genoemd. Mens tegen Crimesite.nl:

“Het is een broodje aap-verhaal. Ik ken de hele man niet en ik heb ook niks tegen die man. Als ik hem tegenkom dan zwaai ik naar hem.”

Willem Holleeder wordt door het OM gezien als opdrachtgever van de moorden op vastgoed- en hasjhandelaar Kees Houtman en kroegbaas Thomas van der Bijl. Daarnaast was Holleeder volgens justitie lid van een criminele organisatie die liquidaties in de onderwereld organiseerde en uitvoerde. Holleeder zit hiervoor sinds half december in hechtenis.

    • Sterre van der Hee