Frontier Communications is geen regionaal sufferdje meer

Foto iStock

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Terwijl de Amerikaanse telecomindustrie glasvezel links laat liggen en zich naar de hemel richt, slaat Frontier Communications zijn slag. Volgens The Wall Street Journal wordt het regionale sufferdje door verschillende megadeals spoedig een van de grote spelers in de Verenigde Staten.

De meest recente aankoop van Frontier zijn de miljoenen klanten van Verizon Communications in Florida, Californië en Texas die nog een ouderwetse telefoonlijn hebben. Het bedrijf, dat een geschatte waarde heeft van 8 miljard dollar, legt daar maar liefst 10,5 miljard dollar voor neer. Als toezichthouders deze aankoop goedkeuren kan Frontier telefoon- en internetdiensten in de helft van de Verenigde Staten aanbieden.

Het is allemaal onderdeel van de strategie van CEO Maggie Wilderotter die de afgelopen tien jaar miljarden uitgaf om Frontier uit te breiden. Sinds 2010 verdriedubbelde het bedrijf in omvang. Met de klanten van Verizon wordt Frontier weer twee keer zo groot. ‘Frontier wil de laatste der Mohikanen zijn’, zeggen analisten. Volgens The Wall Street Journal staat het bedrijf, gezien de groeiende behoefte aan snel internet, een lucratieve maar zeer beperkte levensduur te wachten.

Werkt Facebook op werk wel?

Op Facebook zitten en werken zijn twee bezigheden die niet bepaald samengaan. Maar de nieuwe dienst Facebook at Work bewijst volgens Quartz mogelijk dat het toch kan.

Facebook at Work is een soort tweede account die gebruikers kunnen aanmaken, waarmee zij uitsluitend met collega’s kunnen communiceren en werken aan gezamenlijke orojecten:

Facebook at Work lets you create a work account that is separate from your personal Facebook account. With a Facebook at Work account, you can use Facebook tools to interact with co-workers. Things you share using your work account will only be visible to other people at your company.

Maar waarom zou Facebook at Work het beter doen dan diensten als Yammer of Slack? Quartz haalt overtuigende statistieken uit de kast om dit te onderbouwen. Zo logt 36 procent van de Amerikaanse werknemers al dagelijks in op Facebook via de computer van de zaak, wat ook meteen het grootste Facebook-verkeer oplevert tijdens de uren van de werkdag.

Microsoft maakt stilletjes de beloftes waar

Microsoft heeft in alle stilte een goede week achter de rug gehad, schrijft Re/code. Dat had het bedrijf niet alleen te danken aan de redelijk goede kwartaalcijfers eind januari, maar ook aan het feit dat CEO Satya Nadella zijn beloftes lijkt in te lossen.

Sinds zijn aanstelling op 4 februari 2014 spreekt Nadella over het aanbieden van Microsoft-diensten op alle mogelijke platformen en apparaten. Afgelopen maandag bleek dat het bedrijf het vorig jaar aangekochte Acompli heeft gebruikt om de emailservice Outlook voor iOS en Android-apparaten te introduceren. Daarnaast werd bekend dat Microsoft bijna zeker Sunrise zal aankopen - een kalender-app voor Mac, iPhone en Android-apparaten.

Of Microsoft met deze goede week het succes van grote concurrenten als Apple kan evenaren moet nog blijken. Maar de plannen van CEO Nadella lijken het bedrijf in het Amerikaanse Redmond in ieder geval op de kaart te zetten voor iOS- en Android-gebruikers.

    • Hans Klis