Hoezo degraderen? Borussia Dortmund maakt de Goal v/h Weekend

Dortmund's Pierre-Emerick Aubameyang viert de schitterende 0-3 bij Freiburg; zijn tweede van de middag. ANP-EPA / Uli Deck
ANP-EPA / Uli Deck

Dortmund’s Pierre-Emerick Aubameyang viert de schitterende 0-3 bij Freiburg; zijn tweede van de middag. ANP-EPA / Uli Deck

Wat ze vorig weekend bij PSG konden, kunnen wij ook. Of misschien nog wel beter, zo dachten ze bij Dortmund. Een wonderschone aanval die het in degradatienood verkerende BVB door waarschijnlijk elke voetballiefhebber wel gegund wordt.

We beginnen met een oude bekende. Je zou haast (en graag) vergeten dat Ola Toivonen vorig seizoen nog bij PSV speelde, waarna hij in de winterse transferperiode naar Stade Rennes vertrok. Zaterdag scoorde hij tegen Marseille (1-1) en ondervond de Zweed dat hij ook in Frankrijk lang niet door iedereen geliefd is.

Twitter avatar mohammedali_93 Mohammed Ali OM midfielder Mario Lemina apologises ‘for his mistake’ for red card at Rennes, Faces hefty ban from the LFP http://t.co/QcvJ3xSWvQ #OM

3. David Alaba (Bayern München)

Niet de enige mooie vrije trap dit wekend, maar dan toch wel de mooiste. Onder meer Tom Ince, de zoon van, schoot ‘m lekker binnen bij zijn debuut voor het Derby County van Steve McClaren. En James Milner redde het vege lijf van Man City (en trainer Pellegrini?) met zijn gelijkmaker in blessuretijd thuis tegen Hull. Alaba scoort niet heel vaak, maar als het dan toch moet..:

2. Leandro Benegas (Universidad de Chile)

Net als Toivonen blijkbaar niet overal populair, deze Benegas. De Argentijn in Chileense dienst had nog wat unfinished business met supporters van zijn club. In plaats van een feestje te bouwen - wat mag na een goal als deze - is Benegas vooral bezig met heftige woorden wisselen en uiteindelijk een of meerdere obscene gebaren te delen met de fans. Niet oké, vond de scheids die Benegas er direct rood voor gaf.

1. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)

In meerdere opzichten zal de overwinning van Dortmund op Freiburg afgelopen zaterdag belangrijk zijn geweest. Niet alleen werd een directe concurrent voor het ontlopen van degradatie verslagen, maar er werd ook weer bij vlagen gevoetbald op een manier die doet denken aan de afgelopen mooie jaren. Deze goal ligt in het verlengde van de Goal van het Weekend van vorige week door Paris Saint-Germain. Hier begint het bij een belangrijke tackle van Nuri Sahin, waarna Jakub Błaszczykowski, Marco Reus, Shinji Kagawa een meervoudige carambole afleveren. Heerlijk.

    • Jules Seegers