Dit is wat je vandaag moet weten

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Het hele weekend hebben ze onderhandeld, de eigenaren van V&D, banken, verhuurders en bonden.Duidelijkheid over de uitkomst is er niet. Waar moet de hulp voor het noodlijdende warenhuis nu vandaan komen?

Over hun baan hebben ambtenaren van het Rijk, de provincies en gemeenten weinig te klagen. Over hun baas des te meer.

“300 euro voor de gouden tip!” Je moet tegenwoordig immers wat, als je nog een betaalbare huurwoning wilt vinden in Amsterdam.

De wereldwijde jeansmarkt is de afgelopen decennia flink gegroeid. Maar Levi’s, ooit de koning van de jeans, groeit niet echt mee. Hoe komt dat?

Psst! NRC Q heeft weer een liftgeheim voor je.

Poldernieuws

Warenhuis V&D mag een lagere huur gaan betalen, maar de werknemers geven nog niet echt mee. Dat staat allemaal in de ochtendbladen.

Die geheime Zwitserse bankrekening is niet meer zo geheim. Swissleaks heet het nieuwe schandaal. Onthullingen staan onder andere in het Belgische dagblad De Tijd.

De Belgische overheid begint een winkeltje op eBay, meldt de Telegraaf.

While you were sleeping… in the US

Frontier Communications is volgens The Wall Street Journal binnenkort niet meer het regionale sufferdje van de telecombedrijven.

Facebook en werk? Dat gaat niet samen. Toch voorspelt Quartz dat Facebook at Work wel gaat werken.

Microsoft heeft een goede week achter de rug, schrijft Re/code.

While you were sleeping… in Asia

China importeert én exporteert minder. Maar wat betekent dat nou helemaal, vraagt persbureau AP zich af.

Als India hetwoonwarenhuis Ikea toch niet had… Dan bleef het platteland verstoken van fabrieken en was het moeilijk rondkomen, stelt The Economic Times.

Een beetje natie heeft een eigen automerk, denkt de Indonesische president. Daarom haalt hij het paradepaardje maar weer eens van stal, meldt The Wall Street Journal.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q