Daley Blind bezorgt Manchester een punt

Weer was hij belangrijk met een late gelijkmaker. In de slotfase van de uitwedstrijd tegen West Ham United redde Daley Blind een punt voor het Manchester United van Louis van Gaal (2-2).

Als gevolg van dit gelijkspel kon een andere Nederlandse trainer profiteren. Ronald Koeman won met Southampton bij Queens Park Rangers (1-0) en kon zo de derde plek overnemen van Manchester United, dat nu vierde staat. Aan kop gaat Chelsea, dat won bij Aston Villa (2- 1), gevolgd door Manchester City, dat in eigen stadion bleef steken op een (1-1) gelijkspel tegen laagvlieger Hull City. De Londense derby Tottenham Hotspur-Arsenal eindigde in 2-1 na twee goals van wonderkind Harry Kane, in de Engelse pers omschreven als ‘Prince Harry’.

In Duitsland vielen meerdere treffers met een Nederlands tintje. Bas Dost maakte voor VfL Wolfsburg het eerste doelpunt in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Hoffenheim (3-0), en staat met zijn club nog altijd tweede in de Bundesliga. Bovenaan staat Bayern München, dat uit van VfB Stuttgart won (2-0) dankzij een doelpunt van onder anderen Arjen Robben.

Stuttgart, getraind door Huub Stevens, staat nu onderaan. Borussia Dortmund, voor afgelopen weekeinde nog laatste, won bij Freiburg (3-0) en steeg naar de twee na laatste plaats. Roy Beerens scoorde ook. De aanvaller van Hertha BSC was één van de twee doelpuntenmakers in het gewonnen uitduel met Mainz (2-0).