Real Madrid wordt met 4-0 weggespeeld, Ronaldo weggehoond

„Booooeeeeee!” De strijdkreet van Cristiano Ronaldo klonk zaterdag bij ieder balcontact in het stadion Vicente Calderón. De aanhang van Atlético Madrid jouwde de voetballer van het jaar uit. Het was de ultieme vernedering voor Ronaldo en Real Madrid dat de stadsderby met 4-0 verloor. ‘De Koninklijke’ gaat met een punt voorsprong op FC Barcelona (winst 5-2 bij Athletic Bilbao) en vier op Atlético nog wel aan de leiding in de Primera División.

Het competitieduel tussen Atlético en Real werd voor beide clubs een wedstrijd die niet snel vergeten zal worden. In een kolkend Calderón speelde de thuisclub de grote rivaal volledig van de mat. Bij Atlético groeide het jonge talent Saúl Ñíguez uit tot de man van de dag. De 20-jarige invaller maakte in de achttiende minuut met een prachtige omhaal het tweede doelpunt van Atlético. Tiago, Griezmann en Mandzukic maakten de andere treffers.

Het sterrenelftal van Real Madrid had niets in te brengen tegen de kampioen van Spanje. Trainer Carlo Ancelotti sprak na afloop van „de slechtste wedstrijd van Real onder mijn leiding”. Het ontbrak de voetballers volgens de coach aan bezieling. Volgens Ronaldo was het gewoon een wedstrijd waarin niets wilde lukken.

Een blunderende Iker Casillas, een fletse Gareth Bale en een zwakke Ronaldo stonden symbool voor de offday van de houder van de wereldbeker en de Champions League. In zijn eerste wedstrijd als dertiger – Ronaldo was op 5 februari jarig – speelde de Portugees ontluisterend. Hij kwam niet verder dan één zwakke doelpoging.

Het elftal van trainer Diego Simeone liet zich minuten lang toejuichen door de eigen fans. De zege was de ultieme wraak voor de ongelukkig verloren Champions League-finale vorig jaar in Lissabon. Atlético is nu zes keer op rij ongeslagen tegen Real. Daarmee wordt een 44 jaar oude reeks geëvenaard. „Booooeeeeee!”, riep de rood-witte massa op weg van het stadion naar de metro.

    • Koen Greven