Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

V&D wil half jaar lang huurkorting

V&D wil van verhuurders een half jaar lang een huurkorting van meer dan 50 procent, zodat het noodlijdende bedrijf aan een nieuwe strategie kan werken. Dat staat in conceptplannen ingezien door NOS die het bedrijf vanavond met verhuurders gaat bespreken.

V&D-winkel in Den Haag
V&D-winkel in Den Haag ANP / Valerie Kuypers

V&D wil van verhuurders een half jaar lang een huurkorting van meer dan 50 procent bedingen, zodat het noodlijdende bedrijf aan een nieuwe marktstrategie kan werken. Dat staat in conceptplannen ingezien door NOS die het bedrijf vanavond met verhuurders gaat bespreken.

In ruil voor de korting willen de verhuurders recht om de beste plekken in V&D-winkels te verhuren aan andere partijen. Ook willen ze meer greep op de inkomsten van V&D en volledige inzage in de financiële gegevens van het warenhuisketen. Mocht V&D alsnog failliet gaan, willen de verhuurders vastleggen dat ze de huurkorting terugkrijgen.

Om dit mogelijk te maken financiert Sun Capital met een bedrag van 60 miljoen euro. Ongeveer de helft van dit bedrag zou een lening zijn.