Dode bij schietpartij Amsterdam - man is bekende van de politie

Medewerkers van het team Forensische Opsporing doen onderzoek in de Bertelmanstraat in Oud-Zuid.
Medewerkers van het team Forensische Opsporing doen onderzoek in de Bertelmanstraat in Oud-Zuid. Foto ANP / Olim Bajmat

Bij de schietpartij van vannacht in Amsterdam-Zuid is een 45-jarige man om het leven gekomen. Het slachtoffer, een bekende van de politie, werd even na middernacht door meerdere kogels getroffen toen hij in zijn auto zat. Volgens getuigen was er sprake van één schutter, zo meldt de politie vandaag.

Het schietincident vond plaats in de Bertelmanstraat. Een omstander meldde eerder al tegenover stadsomroep AT5 dat hij iemand levenloos achter het stuur van een auto had zien zitten. Het linkerraam van het voertuig was volgens hem kapot. De omstander hoorde even na middernacht meerdere schoten in de straat.

Drie schietpartijen in 12 uur

Alleen al de afgelopen weken zijn er meerdere doden gevallen bij schietpartijen in de hoofdstad. Zo werd eind vorige maand een 37-jarige Ghanees in Amsterdam Osdorp onder vuur genomen. Twee weken eerder overleed in Nieuw-West een 60-jarige vrouw op haar balkon, nadat zij vanaf de straat was beschoten.

Daarnaast vonden sinds het begin van dit jaar meerdere schietpartijen plaats zonder dat daarbij een dode viel. Alleen al vorig weekeinde werd Amsterdam in 12 uur tijd drie keer opgeschrikt door schietincidenten.

Lees ook in nrc.next “F*ck, gewoon op 20 meter van mijn raam”, over de vele recente schietpartijen in Amsterdam. (€)