Noord-Korea schiet weer raketten af

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un inspecteert een rakettest KCNA

Noord-Korea heeft vandaag vijf korteafstandraketten getest. De projectielen werden richting het oosten afgevuurd en belandden na een vlucht van zo’n 200 kilometer in de Japanse Zee. Dat hebben de gezamenlijke stafchefs van het Zuid-Koreaanse leger laten weten, meldt persbureau Yonhap.

De raketten werden vermoedelijk uit de oostelijk gelegen stad Wonsan afgeschoten, vanwaaruit vaker projectielen worden getest. De Verenigde Staten en Zuid-Korea houden volgende maand een gezamenlijke militaire training. Noord-Korea is fel tegen de oefeningen gekant en voert vaak rakettests en andere provocerende acties uit voorafgaand aan en tijdens de jaarlijkse training.

Het was de tweede keer dit jaar dat Pyongyang korteafstandraketten afvuurde. In 2014 testte het communistische land meer dan honderd van deze projectielen. Gisteren vond in Noord-Korea een proef met een zeedoelraket plaats.

    • Casper van der Veen