Doden bij voetbalrellen in Egypte

Bij rellen rondom een voetbalwedstrijd in Egypte zijn ten minste 25 doden gevallen. Het geweld begon voorafgaand aan een wedstrijd in de Egyptische voetbalcompetitie tussen de clubs Zamalek en ENPPI.

Voorafgaand aan een voetbalwedstrijd in de Egyptische voetbalcompetitie braken rellen uit tussen supporters van Zamalek en lokale autoriteiten.
Voorafgaand aan een voetbalwedstrijd in de Egyptische voetbalcompetitie braken rellen uit tussen supporters van Zamalek en lokale autoriteiten. Foto AFP

Bij rellen rondom een voetbalwedstrijd in Egypte zijn ten minste 25 doden gevallen. Dat meldt persbureau AP op basis van de Egyptische autoriteiten.

Het geweld begon voorafgaand aan een wedstrijd in de Egyptische voetbalcompetitie tussen de clubs Zamalek en ENPPI in het Air Defence-stadion net buiten Caïro. De slachtoffers vielen tijdens gevechten en doordat mensen werden vertrapt. De openbaar aanklager liet weten een onderzoek naar de gebeurtenissen in te stellen.

Zonder kaartjes het stadion in

De oorzaak van de vechtpartij is nog onduidelijk. Lokale autoriteiten, die volgens AP niet bevoegd zijn om met de pers te praten, zeiden dat fans van Zamalek probeerden het stadion binnen te dringen zonder toegangskaartjes, wat leidde tot onenigheid tussen de voetbalfans en de politie.

Volgens persbureau ANP bestormde een groep Zamalek-fans de stadionpoorten nadat veiligheidstroepen de supporters hadden geweigerd. De politie zette traangas in om de fans tegen te houden.

Op de officiële Facebookpagina van Zamalek schrijft de club dat de rellen begonnen omdat er voor hun fans slechts één smal toegangspoortje beschikbaar was gesteld door het stadion.

70 doden in 2012

In februari 2012 vielen er na een voetbalwedstrijd in Port Said meer dan 73 doden en honderden gewonden (€). Na het voetbaldrama waren er drie dagen van nationale rouw in Egypte.