In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder meer plunderaars in Zuid-Afrika, burgerslachtoffers van beschietingen in Syrië en Oekraïne, kampioenschappen skiën en genomineerden voor een Oscar.
Gaza, 29 januari. Mahmoud Saad laat een foto zien van zichzelf op July 18, 2014 op de Eerste Hulp van ziekenhuis Shifa in Gaza na een beschieting door een tank op zijn huis tijdens de oorlog tussen Israël en Hamas.
AP / Khalil Hamra
Gaza, 29 januari. Een Palestijns jongetje uitgedost in gevechtskleding.
REUTERS / Suhaib Salem
Donetsk, Oekraine, 29 januari. Slachtoffer van beschietingen.
REUTERS / Alexander Ermochenko
Ildib, Syrië, 30 januari. Een gewonde strijder van de Suqour al-Sham Brigade van het Vrije Syrische Leger (FSA) gebruikt zijn wapen als kruk.
REUTERS / Khalil Ashawi
Verenigd Koninkrijk, Staffordshire, West Midlands, 1 februari. Een van de deelnemers aan de "Tough Guy"-race, waarbij een afstand moet worden afgelegd en daarbij 200 obstakels overwonnen.
AFP / Oli Scarff
Brazilië, 1 februari. Afgevaardigden leggen de eed af in het lagerhuis van het Nationaal Congres.
REUTERS / Ueslei Marcelino
Beverly Hills, Verenigde Staten, 2 februari. Genomineerden voor een Oscar komen bijeen voor een portret tijdens de 87e Academy Awards lunch in het Beverly Hilton Hotel.
Chris Pizzello / Invision / AP
Port-au-Prince, Haïti, 2 februari. Burgers lopen langs brandende barricades, opgeworpen door chauffeurs in het openbaar vervoer vanwege de hoge brandstofkosten. Volgens vakbonden zou de regering de brandstofprijzen verder moeten laten zakken in het kader van de globale daling ervan.
AP / Dieu Nalio Chery
Almonacid Del Marquesado, Spain, 2 februari. Een lid van het Endiablada broederschap loopt over het kerkhof tijdens het traditionele tweedaagse festival ter ere van de beschermheilige Sint Blasius van het dorp.
AP / Daniel Ochoa de Olza
Chicago, Verenigde Staten, 2 februari. Langs Lake Michigan, waar de zware winterstorm meer dan 30 centimeter sneeuw achterliet.
REUTERS / Jim Young
Ceuta, Spanje, 3 februari. Bij het strand van Ceuta probeerden 50 immigranten over het hek te klimmen, wat maar 1 immigrant lukte. Hij sprong in zee en zwom naar het Spaanse strand.
EPA / Reduan
Beaver Creek, Colorado, Verenigde Staten, 3 februari 2015. De Italiaanse Daniela Merighetti in actie bij de Ladies Super G tijdens het Alpine Skiing World Championships die van 2-15 februari gehouden worden.
EPA / EXPA / Johann Groder
Bhaktapur, Kathmandu, India, 3 februari 2015. Hindoes rollen al biddend over de weg tijdens het Swasthani festival dat een maand duurt.
REUTERS/Navesh Chitrakar
Allahabad, India, 3 February. Indiase hindoes varen over de Sangam river tijdens het Magh Poornima festival. Duizenden gelovigen namen een bad in de Sangam, waar de drie rivieren Ganges, Yamuna and Saraswati in samenkomen.
EPA / STR
Rome. Italië, 3 februari. Sergio Mattarella, de nieuwe president van Italië, tijdens een welkomstceremonie bij het presidentieel paleis. De mascotte, een hondje, zit op de rode loper.
REUTERS / Tony Gentile
<b>Foto van de week:</b> Mohlakeng, 4 februari. Bij rellen in de omgeving van Johannesburg, stelen plunderaars een diepvriezer uit een plaatselijke winkel. Nu nog wel ergens illegaal stroom aftappen want anders kost deze diefstal meer dan het hen opbrengt. Zeker als er weer anderen met het deksel vandoor zijn. (Evert Hermans / Fotoredactie NRC)
REUTERS / Siphiwe Sibeko
New Delhi, India, 4 februari. De Indiase oppositie wacht tot ze campagne kunnen voeren. Op 7 februari gaat Delhi naar de stembus voor de deelstaatverkiezingen.
AP / Tsering Topgyal
Douma, Damascus, 5 februari, Syrië. Een gewonde burger in een veldhospitaal nadat minstens 20 luchtaanvallen zijn uitgevoerd door het Syrische leger onder leiding van Assad. 12 burgers vonden de dood, rond de 100 raakten gewond, liet het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten weten.
REUTERS / Mohammed Badra
Damascus, Syrie, 5 februari. Een jong slachtoffer van de luchtaanvallen op Damascus.
AFP / Abd Doumany
Sevilla, Spanje, 5 februari. Een model toont een creatie van Pedro Bejar op de eerste dag van de SIMOF (International Flamenco Fashion Show) die van 5-8 februari duurt.
AFP / Cristina Quicler