Weer

Er komt een einde aan het koude winterweer waarbij winterse buien en bevriezing gladheid veroorzaakten. Tussen een opbouwend hogedrukgebied bij Ierland en een depressie ter hoogte van Noord-Noorwegen wordt met een noordelijke tot noordwestelijke stroming minder koude lucht aangevoerd.

Vanmiddag breiden wolkenvelden vanaf de Noordzee zich uit over het hele land en trekt de noorden- tot noordwestenwind aan tot matig en in het Waddengebied tot krachtig. Uit de wolken kan vanavond in het zuidoosten een spat regen of een vlok sneeuw vallen. Bij temperaturen dalend tot rond het vriespunt kan het in die hoek nog plaatselijk glad worden.

Elders in het land blijft het kwik boven nul. De wind neemt morgen in de loop van de middag af tot matig en aan zee tot vrij krachtig. Wolken en zon wisselen elkaar af, lokaal kan er een enkele regenbui vallen bij temperaturen oplopend naar 6 tot 8 graden. Volgende week trekt het hogedrukgebied naar ons land. Maandag valt er nog wat regen, daarna is het droog en rustig met vrij veel wolken.