Waarom mannen griezels lijken - wat ze ook doen

Een ‘creep’, een griezel, wordt Robbie Sherrard genoemd. Terwijl hij ook maar gewoon zijn best doet. Een pleidooi voor meer begrip voor de benarde positie van mannen.

Robbie Sherrard Printscreen Youtube

Het maakt niet uit wat Robbie Sherrard doet - snel lopen, langzaam lopen, of hij nou alleen is of met vrienden. Een baard of een snor, kauwgom kauwend of niet, zijn shirt open of juist helemaal dichtgeknoopt. Mensen vinden hem een creep, een griezel. “Als ik langsloop word ik aangestaard alsof ik zojuist iemand heb aangerand.”

En dat is niet terecht, aldus deze Amerikaanse komiek. Hij doet ook maar gewoon zijn best. Volgens Sherrard moet er meer begrip komen voor mannen en alle beperkingen die zij ondervinden door hun griezelige voorkomen. “Ja, ik begrijp dat andere mensen problemen hebben. Maar dit is ook een probleem.”

Er is maar één oplossing, zegt Sherrard: een vriendin. Want met een vriendin wordt een man ineens niet meer als creep beschouwd. Maar vind er maar eens een.

    • Eva de Valk