Tineke Strik is GL-lijsttrekker bij verkiezingen Eerste Kamer

Senator Tineke Strik (1961) is op het partijcongres van GroenLinks in Amersfoort gekozen tot lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen. Daarmee wordt ze de opvolger van Tof Thissen. Strik is sinds 2007 voor GroenLinks lid van de Eerste Kamer, daarvoor was ze wethouder in Wageningen.

Tineke Strik juicht nadat ze is gekozen tot lijsttrekker voor de Eerste Kamer.
Tineke Strik juicht nadat ze is gekozen tot lijsttrekker voor de Eerste Kamer. Foto ANP / Bart Maat

Senator Tineke Strik is op het partijcongres van GroenLinks in Amersfoort gekozen tot lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen. Daarmee wordt ze de opvolger van Tof Thissen. De andere kandidaat voor het lijsttrekkerschap was senator Ruard Ganzevoort.

Twitter avatar groenlinks GroenLinks Tineke Strik lijsttrekker @groenlinks Eerste Kamer #GLcongres

Sinds 2007 zit Strik voor GroenLinks in de Eerste Kamer. Daarvoor was ze wethouder in Wageningen. Ook is Strik lid van het parlementaire assemblee Raad van Europa.

partijcongres

Tijdens het congres riep GroenLinks-leider Bram van Ojik partijleden op om stelling te nemen tegen de “rechtse recepten” van het kabinet, schrijft persdienst ANP. Volgen Van Ojik zorgen die voor ongelijkheid en vervuiling.

“Links moet uit zijn schulp kruipen, de kiezer weer een wenkend perspectief bieden (…). Het debat aanjagen. Allianties smeden, buiten en binnen het parlement.”

Tineke Strik onderzocht hoe passerende boten de vluchtelingen uit Libië aan hun lot overlieten. Lees ook in NRC Handelsblad: Redden levens te duur voor reders (€)