Oh oh NS, naderende doomsday voor V&D

2015-02-02 10:15:22 UTRECHT - Gestrande reizigers op Utrecht CS. Het treinverkeer rond de stad is stil komen te liggen door een storing aan de bediening van seinen en wissels. ANP BART MAAT Foto ANP

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Het was me wat, op het spoor deze week. En dan de grote vraag: who to blame? #NS of toch ProRail? Twitterende treinreizigers wisten het wel. Goed moment voor een staaltje crisismanagement door de communicatiesbaas van NS. En niet te vergeten: ^KJ en consorten.

2. Het was ook de week van de beursgangen. Eerst jeneverstoker Bols, gisteren volgde brillenbedrijf GrandVision. Daar zijn een aantal mensen flink rijk van geworden. De bedrijven zelf wat minder. Gelukkig waren er cocktails en goodiebags.

3. We zijn te lomp, te direct. En dan hebben we ook nog eens een serieus autoriteitsprobleem. Dat wordt nog wat, op zakenreis.

4. Doomsday nadert voor V&D. De ruzie is nog niet bijgelegd, maar er wordt wel weer met de verhuurders gesproken. Onder druk van dreigende uitzettingen en kort gedingen - dat wel. Wie kan de warenhuisketen nog redden? Zijn eigenaar, wellicht.

5. Een stofzuiger in de hoek, de rommelkamer trots vastgelegd. Duidelijk geen Funda-verslaafden. Jij wel?

6. WhatsApp-verslaafd dan? NRC Q-redacteur Yordi Dam nam de proef op de som en analyseerde al zijn WhatsApp-berichten van het afgelopen jaar. Best confronterend, bleek.

7. Goed nieuws voor The Walt Disney Company en GoPro. Beide bedrijven overdonderden zichzelf en analisten deze week met hun kwartaalcijfers. Zo teert Disney rustig door op het megasucces van Frozen. Alleen jammer van dat park in Shanghai.

9. Ook een beetje optimisme bij The New York Times. De advertentie-inkomsten dalen nog steeds, maar aanzienlijk minder hard. Al zijn de problemen van The Grey Lady daarmee nog niet voorbij.

10. Tegenover winsten staan verliezen: reputaties (voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn), zakelijke klanten (KPN) Chinezen (Expedia). En Coen & Sander (3FM).

11. In het Amsterdamse Rijksmuseum is vanaf volgende week de duurste expositie ooit in Nederland te zien. Het budget: 5 miljoen euro. Ach, een Rembrandt verkoopt zichzelf wel. En videokunst?

12. Taart! Toeters! Deze week kreeg NRC Q een nieuwe vormgeving. Mét een kek filmpje. Veel plezier.

    • Eva Oude Elferink